Urządzenia i Akcesoria
Biscotti z migdałami i gruszki w syropie
Przygotowanie 55 min
Czas całkowity 4 godz. 50 min
8 porcji
Składniki
Biscotti z migdałami
-
1 łyżeczka proszku do pieczenia
-
3 jajka
-
80 g brązowego cukru80 g cukru trzcinowego, nierafinowanego
-
50 g mleka
-
100 g mąki pszennej
-
250 g mąki kasztanowej250 g mąki migdałowej
-
100 g migdałów, ze skórką
Gruszki w syropie
-
400 g wody
-
wina Marsala, słodkiego250 g wina Porto
-
300 g cukru
-
6 strączków kardamonu lekko rozgniecionych
-
5 g skórki z cytryny (1 kawałek), ekologicznej, bez białych błonek
-
5 g skórki z pomarańczy (1 kawałek), ekologicznej, bez białych błonek
-
800 g gruszek, odmiana Konferencja twardych, bez gniazd nasiennych, pokrojonych w ósemki
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
14.4 g
Kalorie
2627 kJ /
627.3 kcal
Tłuszcz
26.1 g
Błonnik
11.6 g
Węglowodany
68.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
CIASTA I DESERY
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Krem pomarańczowy
35 min
Sos cumberland
15 min
Konfitura brzoskwiniowo-żurawinowa
1 godz. 25 min
Dżem morelowy z imbirem (z mieszanką żelującą 3:1)
1 godz.
Dżem rabarbarowy z goździkami i imbirem
45 min
Krem pomarańczowy z syropem z kwiatów czarnego bzu
25 min
Dżem rabarbarowy z wodą z kwiatów pomarańczy
45 min
Wytrawna konfitura z pomidorów
55 min
Konfitura ananasowa z wanilią
35 min
Dżem gruszkowy z imbirem i rozmarynem
1 godz. 15 min
Szybka konfitura z cytrusów
1 godz. 30 min
Dżem pomarańczowo-jabłkowy z płatkami migdałowymi Elżbiety Cybak
45 min